Kosten

In alle gevallen bespreek ik, voordat we met de gesprekken beginnen, de te verwachten kosten. Ik vind het belangrijk dat de afspraken daarover duidelijk zijn. Zodat jullie niet voor onverwachte verrassingen komen te staan en iedereen weet waar hij/zij aan toe is.

Rechtsbijstand

Veel van mijn zaken behandel ik op basis van door de overheid gefinancierde rechtsbijstand. Als je inkomen onder een bepaalde grens ligt (kijk op www.rvr.org voor meer informatie) kom je mogelijk in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand (ook wel toevoeging genoemd). Als advocaat sta ik al geruime tijd bij de Raad voor Rechtsbijstand ingeschreven, als Mfn-mediator ben ik bezig dit rond te krijgen.

In het geval je voor gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking komt, hanteer ik de tarieven van de Raad voor Rechtsbijstand (inkomensnormen) en ben je dus maximaal een eigen bijdrage verschuldigd.

Soms zijn er nog wel bijkomende kosten, zoals griffierecht (voor bijvoorbeeld het opstarten van een echtscheidingsprocedure) en uittrekselkosten.

Tarieven

Kom je niet voor gefinancierde rechtshulp in aanmerking, dan werk ik op basis van een tarief van € 100,- per uur/excl. 21% btw. Je kunt er ook voor kiezen om een vaste prijsafspraak met mij te maken.

Ik bied voor een mediationtraject een vaste-prijsafspraak van € 600,- excl. 21% btw aan. Dat houdt in dat ik voor dit bedrag voor jullie beiden aan het werk ga, inhoudende:

  • het voeren van drie mediationgesprekken (twee uur per gesprek);
  • het opstellen van benodigde documenten, bijvoorbeeld een vaststellingsovereenkomst;
  • het opstellen & indienen van een verzoekschrift tot echtscheiding en de verdere juridische afwikkeling van de echtscheiding;

Mochten er meer dan drie gesprekken nodig zijn, dan hanteer ik een tarief van € 200,- (excl. 21% btw) per gesprek (van twee uur).

Ook als advocaat bied ik de mogelijkheid tot het maken van een vaste prijsafspraak aan. Dit hangt echter af van de soort zaak (een echtscheidingsprocedure is bewerkelijker dan bijvoorbeeld een alimentatieprocedure). Afhankelijk van het soort bijstand, zullen de kosten tussen de € 500,- en € 1.500,- (excl. 21 btw) liggen. Ook hiervoor geldt dat er wel bijkomende kosten als griffierecht en uittrekselkosten bij kunnen komen.

Bezoekadres:
Burg. Dijckmeesterweg 35, 7201 AK Zutphen

Postadres:
Postbus 4062, 7200 BB Zutphen

Telefoonnummer:
06 43829262

E-mailadres:
eunice@mediation-en-meer.nl